Επίδομα έως 300 ευρώ για διακοπές ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής κίνησης

Στην ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής κίνησης στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που το περασμένο καλοκαίρι επλήγησαν από τις φωτιές, αλλά στη Σάμο που «χτυπήθηκε» από τον καταστροφικό σεισμό, προωθεί η κυβέρνηση. Μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή δίνει επί της ουσίας επιδότηση σε όλους όσοι επιλέξουν τα συγκεκριμένα μέρη για διακοπές.

Σύμφωνα με την τροπολογία, κάθε ενήλικας που θα επιλέξει για τουρισμό τη Σάμο ή τη Βόρεια Εύβοια μπορεί να υποβάλει αίτηση για παροχή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς, εστίασης και διαμονής.

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης

Η οικονομική ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ για τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και το ποσό των 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας.

Παρέχεται Οικονομική διευκόλυνση για το έτος 2022 από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε κάθε ενήλικο φυσικά πρόσωπο προς τον σκοπό της ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, οι οποίες επλήγησαν από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.

Ποιοι είναι οι δικαιούχου για το Επίδομα έως 300 ευρώ για διακοπές

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει. Ειδικά για τους έγγαμους τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι υπόχρεος υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Είστε επαγγελματίας και χρειάζεστε λογιστή δείτε τις προσφορές μας εδώ
Είστε ιδιώτης και χρειάζεστε λογιστή δείτε τις προσφορές μας εδώ
Θέλετε να κάνετε έναρξη επιχείρησης και χρειάζεστε λογιστή δείτε τις προσφορές μας εδώ

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι των δικαιούχων

Ωφελούμενοι των δικαιούχων ορίζονται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φυσικών προσώπων για το Φορολογικό 2020 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αυτόν. περιπτώσεις συζύγων τέκνων που αμfάτεροι είναι δικαιούχοι κατά έννοια παρ. 2, ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί αίτηση

Ποιοι δεν καθίστανται δικαιούχοι

Δεν καθίστανται δικαιούχοι -ωφελούμενοι:

α) Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι Πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από αν γίνει, τελικώς, χρήση των ανωτέρω παροχών όχι, καθώς και

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι -ωφελούμενοι συνάψουν παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για ίδια χρονική περίοδο.

Λογιστικές υπηρεσίες προς επιχειρήσεις

Ο λoγιστής σας online
Δείτε περισσότερα

Λογιστικές υπηρεσίες προς φυσικά πρόσωπα

ο λογιστής σας online
Δείτε περισσότερα

Έναρξη επιχείρησης ΄Ιδρυση εταιρείας

Ο λογιστής σας online
Δείτε πεισσότερα

Δες τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης σου

Στο E-logistirio μπορείς να δεις τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης σου και μίλησε με τον εξειδικευμένο μας λογιστή για την πορεία της.